yoga voor zwangeren

In de lessen besteden we aandacht aan de adem, ontspanning, bewustwording van je lichaam en contact met je kindje. We doen oefeningen die geschikt zijn voor jouw zwangere lichaam en we eindigen iedere les met een diepe ontspanning. Met een kopje thee bespreken we daarna onderwerpen rondom zwangerschap en geboorte en er is ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Iedere laatste les van de maand is een partnerles. Tijdens deze les leren partners hoe zij op een praktische manier de vrouw tijdens haar zwangerschap en tijdens de geboorte kunnen ondersteunen door middel van massages en ontspanningsoefeningen.

Ook als je geen ervaring met yoga hebt, kun je meedoen aan yoga voor zwangeren.

Yoga voor zwangeren onderscheidt zich van andere cursussen, doordat de aandacht niet alleen gericht is op de geboorte, maar juist ook op de zwangerschap en jouw beleving hiervan. In die negen maanden verandert er veel, zowel lichamelijk als geestelijk, en niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje en je partner. Zwanger zijn is een voorbereiding op het moeder- en vaderschap. De yogalessen helpen je om deze periode bewust te beleven en toe te leven naar de geboorte van je kindje.

over de cursus

Je kunt ieder moment instromen in de groep (behalve in de week van de partnerles) en doorgaan tot aan de geboorte van je kindje. De samenstelling van de groep wisselt regelmatig, omdat niet iedereen in hetzelfde stadium van haar zwangerschap is.

Je kunt al vanaf de veertiende week van je zwangerschap meedoen met yoga voor zwangeren. Het is aan te raden om in ieder geval drie maanden de lessen te volgen, zodat je vertrouwd kunt raken met de adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen. Wanneer je jezelf hiertoe de kans geeft en je je de oefeningen eigen maakt, kun je tijdens de geboorte van je kindje beter voelen wat er op dat moment van je gevraagd wordt en je daaraan overgeven. Met behulp van de yogalessen zorg je niet alleen dat je spieren soepel en sterk zijn, maar je vergroot ook het vertrouwen in je lichaam en zorgt dat je in contact komt met je innerlijke kracht als vrouw en als moeder. Je leert bewust luisteren naar je lichaam.

praktisch

Het lesgeld van de yoga voor zwangeren bedraagt € 56 per maand. Dit is gebaseerd op vier lessen per maand, inclusief de partnerles. Je geeft je op voor een vaste lesdag, zie lestijden.

Je betaalt per maand. Wanneer je je hebt aangemeld ga ik ervan uit dat je de maand erop doorgaat met lessen volgen, tenzij je je afmeldt. In de uitgerekende maand mag je € 14 contant per les betalen. Mocht je een losse partnerles willen volgen, dan betaal je daarvoor € 20.

Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten voor zwangerschapsyoga. Je kunt bij je zorgverzekeraar navragen of je recht hebt op vergoeding. Wanneer dat zo is, maak ik een factuur voor je waarmee je kunt declareren.

opgave

Je kunt je persoonlijk, via de mail of telefonisch opgeven. Ik stuur je dan de benodigde informatie toe.