voorjaar 2021

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de yogalessen. Houd de informatie op deze pagina in de gaten of neem contact op via de mail.

 

zwangerschapsyoga

In de lessen besteden we aandacht aan de adem, ontspanning, bewustwording van je lichaam en contact met je kindje. We doen oefeningen die geschikt zijn voor jouw zwangere lichaam en we eindigen iedere les met een diepe ontspanning. Onderwerpen rondom zwangerschap en geboorte komen in iedere les aan bod. Aan het eind van de les drinken we een kopje thee en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met elkaar.

Iedere laatste les van de maand is een partnerles. Tijdens deze les leert je partner hoe hij/zij op een praktische manier bij kan dragen aan de zwangerschap en de bevalling.

Ook als je geen ervaring met yoga hebt, kun je meedoen aan yoga voor zwangeren.

Zwangerschapsyoga onderscheidt zich van andere zwangerschapscursussen, doordat de aandacht niet alleen gericht is op de geboorte, maar juist ook op de zwangerschap en jouw beleving hiervan. In die negen maanden verandert er veel, zowel lichamelijk als geestelijk, en niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje en je partner. Zwanger zijn is een voorbereiding op het moeder- en vaderschap. De yogalessen helpen je om deze periode bewust te beleven en toe te leven naar de geboorte van je kindje.

 

over de cursus

Je kunt ieder moment instromen in de groep (behalve in de week van de partnerles) en doorgaan tot aan de geboorte van je kindje. De samenstelling van de groep wisselt regelmatig, omdat niet iedereen in hetzelfde stadium van haar zwangerschap is.

Je kunt al vanaf het begin van je zwangerschap meedoen met yoga voor zwangeren. Je haalt het meest uit de lessen wanneer je in ieder geval drie maanden meedoet, zodat je vertrouwd raakt met de adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen. Omdat je in zo'n periode steeds meer vertrouwd raakt met je lichaam en je bewust wordt van wat goed voor je is, kun je tijdens de geboorte van je kindje beter voelen wat er op dat moment van je gevraagd wordt en je daaraan overgeven. Met behulp van de yogalessen zorg je niet alleen dat je spieren soepel en sterk zijn, maar je vergroot ook het vertrouwen in je lichaam en zorgt dat je in contact komt met je innerlijke kracht als vrouw en als moeder. Je leert bewust luisteren naar je lichaam.

praktisch

Het lesgeld van de yoga voor zwangeren bedraagt € 56 per maand. Dit is gebaseerd op vier lessen per maand, inclusief de partnerles.

Je betaalt per maand. Wanneer je je hebt aangemeld ga ik ervan uit dat je de maand erop doorgaat met lessen volgen, tenzij je je afmeldt. In de uitgerekende maand mag je € 14 contant per les betalen.

Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten voor zwangerschapsyoga. Je kunt bij je zorgverzekeraar navragen of je recht hebt op vergoeding. Ik ben aangesloten bij de Verening voor Yogadocenten Nederland en ik beschik over een AGB-code die vermeld staat op je factuur. Je factuur kun je zelf maandelijks downloaden.

 

opgave

Om je aan te melden, neem HIER contact op.